4031 Debrecen, Harsona utca 61. (Debrecen Nyugati Ipari Park) +36(52)400-168

Palackozott ipari gázok, gázcsere - Debrecen, Unique Talent Kft.

    Jelenleg itt vagy!
  • Főoldal
  • Ipari gáz lerakat

Ipari gázlerakat Debrecenben – Palackozott ipari gázok

A Messer Hungarogáz Kft. debreceni telephelye vagyunk. Lerakatunkban nagy választékban találja meg az Ön igényeinek megfelelő ipari gázokat.
Debrecen területén belül díjmentes a kiszállítás.

Címünk: Debrecen, Harsona u. 61 (Nyugati Ipari Park)
Nyitva tartás: H-P 8:00-16:00
Elérhetőségünk: 06-20/358-2738

Termékpalettánk a következő ipari gázokból áll:

Acetilén

Az acetilén (disszugáz) nagyteljesítményű égőgáz, amely bomlása során nagy mennyiségű hőt bocsát ki. Legfontosabb felhasználási területe az autogéntechnika, ezen belül a hegesztés, vágás, lángtisztítás, lángszórás és lángpolírozás.

Termékek: acetilén 1.8 ipari, acetilén 2.6

Argon

Az argon legjellemzőbb kémiai tulajdonsága csekély reakcióképessége, kémiai közömbössége (inert). Ez teszi az argont ideális védőgázzá. Előnye, hogy például az ívhegesztésnél és a metallurgiában szokásos magas hőmérsékleteken sem lép reakcióba fémekkel.

Termékek: argon 4.6

Hélium

A gázok közül a hélium cseppfolyósodik a legalacsonyabb hőmérsékleten (-269 °C), ezzel a leghidegebb anyag a Földön. Abszolút inert, kémiailag közömbös, nagy hőmérsékleten sem lép reakcióba. Rendkívül jó hővezető, és kis atomátmérője miatt nagyon jó diffúziós képessége is.

A héliumot hűtőközegként használják szupravezetésnél, vizsgálógázként tömörségvizsgálatnál, fontos szerepet játszik a lézertechnika fejlődésében, vivőgáz az analitikában. A héliumot alkalmazzák még ballon-, búvár- és hegesztési védőgázként is.

Termékek: hélium 4.6

Hidrogén

A hidrogént főleg redukáló tulajdonsága alapján széleskörűen használják vegyipari szintézisekhez (pl. metanol- és ammóniaszintézis), hidrogénezési reakciókban, redukáló atmoszféraként a hőkezelésben, élelmiszeriparban, vagy az elektronikai gyártásban.

Alkalmazzák égőgázként is, és egyes területeken jó hővezető képességét hasznosítják. A jövő egyik alternatív energiahordozójának is számít. Motorok, atomerőművek turbó generátorainak hűtőgáza, léghajók felhajtógáza.

Termékek: hidrogén 2.5 ipari, hidrogén 3.8, hidrogén 4.5

Nitrogén

A gázalakú nitrogén rendkívül csekély reakcióképességét védőgázként hasznosítják inert védőatmoszféra létesítésére, amely a levegő oxigénjének kizárásával megvédi a közbenső és végtermékeket az oxidációtól. A cseppfolyós nitrogén kiváló hűtőközeg, alacsony hőmérsékletét (-196 °C) mélyhűtési és hidegtárolási területeken használják ki.

Termékek: nitrogén 4.5

Oxigén

Az oxigén széleskörű felhasználási módszerei nagy reakcióképességén, oxidáló, égést tápláló tulajdonságán alapulnak, legyen szó gyors vagy lassú égésről, energiatermelésről, magas hőmérséklet előállításáról, szennyezőanyagok oxidációjáról, más oxidációs kémiai reakciókról, vagy emberek, élőlények légzésének elősegítéséről.

Termékek: oxigén 2.5 ipari, oxigén 3.5

Szén-dioxid

A szén-dioxid felhasználási területei főleg három tulajdonságán alapulnak. Az egyik csekély kémiai reakciókészsége (védőgáz), a másik a vízben való jó oldhatósága (pl. szénsavas italok gyártása, vízkezelés), a harmadik pedig hűtőközegként való alkalmassága mintegy -80 °C hőmérsékletig, mélyhűtött cseppfolyós állapotban vagy szilárd formában, amelyet szárazjégnek nevezünk (hűtés, hűtveszállítás, szárazjeges felülettisztítás).

Termékek: szén-dioxid 2.8 ipari, szén-dioxid 4.5